Achtergrond

Artoteek

De Artoteek

Banner_Artoteek

Om de zoveel tijd iets anders aan uw muur? Bij de Artoteek Gorinchem kunt u zelf een keuze maken uit meer dan 1700 kunstwerken om uw huis of bedrijf mooier te maken. Het kost niet veel en de mensen van de Artoteek helpen u graag op weg om iets uit te kiezen wat bij u past. De Artoteek Gorinchem, gevestigd in het hartje van de stad, heeft een afwisselende collectie en er is altijd wat nieuws.

-> Bekijk de Artoteek Roadshow

Hoe werkt het?

Als particulier leent u een kunstwerk voor een periode van drie maanden of een half jaar. U komt langs, zoekt iets uit en neemt het mee. Maar via onze catalogus op internet en reservering per e-mail kunt u ook vanaf thuis een keuze maken. Wilt u kunst voor in uw bedrijf, ook dan is de Artoteek u graag van dienst. We adviseren, vervoeren en plaatsen de werken voor u, zoals u dat wilt.

Kunst lenen?     Geen kunst!

Klein_algemeen_BRE005De collectie

Onze collectie is altijd in beweging. Abonnees brengen kunstwerken terug, we kopen nieuwe aan en ruilen met collega-artoteken. Door de jaren heen hebben we 1700 kunstwerken verzameld: schilderijen in olieverf, acryl, aquarel, maar ook tekeningen, grafisch werk, foto's, ruimtelijk werk en zelfs sieraden. Kunst in alle denkbare stijlen en technieken. Op de Artoteek vertellen we u er graag meer over en hebben we uitgebreide documentatie. En bent u als lener aan een kunstwerk gehecht geraakt? Dan kunt u het vaak ook nog van ons kopen.

Wat we nog meer doen

De Artoteek Gorinchem maakt graag hedendaagse kunst toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Daarom houden we regelmatig tentoonstellingen, doen we mee aan de Culturele Route op elke tweede zondag van de maand en geven we educatie voor scholen.