Achtergrond

Educatie

Educatie

Banner_educatie

Met de klas naar de Artoteek? Of juist de Artoteek in de klas? Dat kan! De Artoteek biedt verschillende educatieve projecten aan. Ook heeft de Artoteek diverse lesbrieven en een speciale leenaanbieding voor basisscholen. Meer weten? Neem contact met ons op!

Projecten

De Artoteek verzorgt educatieve projecten voor zowel basisschool als voortgezet onderwijs. Met de klas een tentoonstelling maken, een kunstenaar op school of zelf aan de slag met de Kunstkist. Of gewoon langskomen voor een bezoek aan de Artoteek. -> Lees meer

Lesbrievenpakket

Klein_educatie_BLK001Naast de educatieve projecten heeft de Artoteek een pakket van zes lesbrieven over kunstenaars uit de regio, waar u als docent naar eigen inzicht mee aan de slag kunt. Ze zijn eenvoudig maar spannend geschreven, geïllustreerd en hebben als uitgangspunt het beleven van plezier aan kunst en creativiteit.

Aan het lesbrievenpakket is een kennismakingsabonnement op de Artoteek gekoppeld: de school kan gratis een kunstwerk lenen voor een half jaar.

Basisschool Kunstpakket

Met school een kunstwerk lenen? Geen kunst! Met het Basisschool Kunstpakket leent de school een jaar lang twee werken voor €75 of vier voor €125. Bovendien kunt u vier keer per jaar van kunstwerk komen wisselen. Bijvoorbeeld door met een 'delegatie' van drie of vier kinderen een nieuw kunstwerk te komen uitzoeken in de Artoteek.