Achtergrond

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Banner_FAQ_BUD003

Kan ik buiten openingstijden ook komen kijken in de Artoteek?

Ja, dat kan. Tijdens de openingstijden van het Gorcums Museum kunt u ook in de Artoteek kijken, bijvoorbeeld naar een tentoonstelling of om alvast kunst uit te zoeken om te lenen. Het museum is dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 u en op zondag van 13.00 tot 17.00 u.

Kan ik ergens dichtbij parkeren?

Ja, dat kan. Op de Groenmarkt naast de Artoteek is ruime parkeerruimte, of anders in parkeergarage Kazerneplein (zie routebeschrijving). In het centrum van Gorinchem geldt betaald parkeren, behalve op zondag.

Klein_FAQ_ONN002Hoe zwaar is zo'n kunstwerk?

Dat hangt ervan af. Kunstwerken van linnen of ander doek zijn heel licht. Grote kunstwerken en kunstwerken met glas ervoor kunnen enkele kilo's wegen. Al met al valt het met het sjouwen wel mee. Kunt u het kunstwerk niet zelf vervoeren, dan kan de Artoteek dit tegen een vergoeding voor u doen.

Kan ik ook abonnee worden als ik niet in Gorinchem woon?

Natuurlijk. De Artoteek is er voor Gorinchem maar ook voor de hele regio.

Zijn de kunstwerken verzekerd?

Buiten de Artoteek bent u zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kunstwerken die u leent. Gelukkig dekken de meeste uitgebreide WA- en inboedelverzekeringen dit. Als u het niet zeker weet, leest u dan uw verzekeringspolis erop na.

Ik heb nu zo iets moois geleend, ik zou het wel voor altijd willen hebben.

Grote kans dat dit kan. De meeste kunstwerken van de Artoteek zijn ook te koop. Vraag het aan onze medewerkers.

Bestaan jullie al lang?

De Artoteek Gorinchem opende haar deuren in 1986, toen nog in de voormalige Schuttersschool aan de Krijtstraat. Door de jaren heen groeide onze collectie van 800 in het begin tot meer dan 1700 nu. In 1988, toen we inmiddels naar de Pijlstraat waren verhuisd, konden we onze vijfhonderdste abonnee verwelkomen en vanaf 1993 konden abonnees ook kunstwerken bij ons kopen. Onze huidige locatie hebben we sinds 1995, toen ook het Gorcums Museum op de Grote Markt openging.