Achtergrond

Collectie

Collectie

Banner_Collectie

De Artoteek heeft een heel diverse collectie kunstwerken van kunstenaars uit heel Nederland. Een collectie die een zo breed mogelijk beeld geeft van de kunst van de afgelopen dertig jaar. Ook volgen we kunstenaars uit de stad en regio. In onze collectie vindt u bekende namen als Corneille, Rob Scholte, Roger Raveel, Jeroen Krabbé en Herman Brood, maar ook minder bekende kunstenaars met verrassend werk.

-> Catalogus

Verscheidenheid

De Artoteek heeft zo'n 1700 kunstwerken. Veel schilderijen, maar ook tekeningen, grafiek en foto's. Daarnaast is er ruimtelijk werk, zoals beeldhouwkunst, keramiek en zelfs sieraden. En dat alles in een grote verscheidenheid aan technieken en stijlen.

Klein_Collectie_BEU016Uit stad en regio

Naast kunst uit heel Nederland, heeft de Artoteek werk van kunstenaars uit Gorinchem en de regio. Mensen als Arie Brinkman, Marcel Köppen, Bernard Heesen, Marja de Raadt, Olaf Stevens en vele anderen. We vertellen u er graag meer over!

Aanwinsten

Onze collectie is voortdurend in beweging. Abonnees brengen werken terug, we kopen nieuw werk aan of we ruilen met collega-instellingen. Op onze nieuwspagina vindt u regelmatig nieuws over onze aanwinsten.