Achtergrond

Kunstenaar van de maand

Mei 2020: Tony Soulié

 

 

Tony Soulié (Parijs, 1955) is een Franse kunstenaar met internationale faam. In zijn werk combineert hij fotografie met schilderen zodanig dat beide technieken elkaar versterken.Tony Soulie Las Vegas zeefdruk

Stedelijke impressies

Tijdens zijn vele reizen legt Solié zijn ervaringen en observaties vast in honderden foto’s. Deze vormen de basis van zijn schilderijen en grafische werk door de bewerking van de fotonegatieven met verf, was, zuren en vernis. Zo ontstaan nieuwe landschappen en stedelijke impressies die vaak desolaat zijn. Havens en wegen worden weliswaar ‘gesierd’ door billboards, auto’s en bovengrondse elektriciteitskabels, maar van menselijk leven lijkt weinig sprake. Door het warme kleurenpalet ontstaat er toch een intieme sfeer in de verlaten gebieden.

Veelzijdig

Tony Soulié heeft aan meer dan 200 tentoonstellingen over de hele wereld deelgenomen. Zijn werk is opgenomen in diverse privé- en museumcollecties zoals die van het Museum van Moderne Kunst in Parijs. Soulié is een veelzijdig kunstenaar. Alhoewel hij als kunstschilder het meest bekend is, maakt hij ook sculpturen, prenten, installaties en gedichten.

 

Afbeelding boven: Tony Soulié, Las Vegas, zeefdruk

Afbeeldingen onder v.l.n.r.: Bridge, zeefdruk; Flamingo, zeefdruk; Chicago, zeefdruk

             

    Tony Soulie Bridge zeefdruk  Tony Soulie Flamingo zeefdruk  Tony Soulier Chicago zeefdruk