Achtergrond

'Verbloemen', schilderijen van Flos Wink

012 27 In elkaar overgaan olieverf op linnen  110 cm x 110 cmVan 28 mei t/m 4 juli 2013 waren in de Artoteek kunstwerken van Flos Wink te zien. Flos Wink woont en werkt in de Betuwe en laat zich inspireren door de natuur om haar heen. Ze neemt de vormen van bladeren, de kleuren van bloemen en de beweging van grassen en stengels door de wind als een spons in zich op, om ze later weer, in het atelier, aan het doek toe te vertrouwen.

Ze schildert geen natuurlijke weergave van de dingen die ze ziet, ze kopieert niet maar veel eerder probeert ze in haar werk een sfeer te vangen. Soms zijn de vormen van takken en bloemen nog in haar werk terug te vinden, maar altijd in een geabstraheerde vorm. Ook weet ze in haar schilderijen de suggestie van beweging op te wekken, alsof je de wind door haar werk voelt waaien.

Naast olieverf op linnen, waren er ook kleinere acrylschilderingen op papier te zien.

Meer informatie over Flos Wink leest u in het item kunstenaar van de maand juni.

 

 

Afbeelding r.b.: Flos Wink, In elkaar overgaan, olieverf op linnen

Klik op onderstaande plaatjes voor een grotere afbeelding

 

 thumb Flos Wink zonder titel olieverf op linnen thumb Flow Wink Vergankelijkheid 2 olieverf op linnen thumb Flow Wink zonder titel acryl op papier thumb Flow Wink zonder titel  olieverf op linnen