Achtergrond

Expositie Willy van der Duyn met publiekskeuze

Willy van der Duyn Doorlopend houtsnede 2009Van woensdag 8 januari tot en met zondag 16 februari 2014 exposeerde Willy van der Duyn nieuwe houtdrukken in Artoteek Gorinchem.

Bij het maken van deze werken maakte zij gebruik van een houten plaat waar gaande het proces steeds meer van weggesneden werd. De in het hout uitgespaarde delen werden ingeïnkt en afgedrukt op papier. Wie de moeite neemt om het werk van dichtbij te bekijken, herkent in de afdruk de nerven van het hout.

Poëtisch spel van lijnen en kleurvlakken 

In haar kleurrijke werk gaan lijnen en kleurvlakken een poëtisch spel met elkaar aan. Met haar houtdrukken weet Van der Duyn sfeerbeelden te creëren die ondanks dat het werk abstract is, lijken te verwijzen naar bomen en de natuur in het algemeen. De passie waarmee ze haar werk maakt, vertaalt zich in composities van rust waarmee je, al is het maar voor even, de hectiek van het alledaagse leven kunt bezweren.

Publiekskeuze

Bezoekers van de tentoonstelling konden middels stickertjes aangeven welke twee werken er aangekocht zouden gaan worden voor de uitleencollectie.

 

Afbeelding r.b.: Willy van der Duyn, Doorlopend, houtsnede, 2009

Een keuze uit de expositie. Klik op de plaatjes voor een grotere weergave

thumb Willy van der Duyn Avondrood houtsnede 2011 thumb Willy van der Duyn Berg houtsnede 2008 thumb Willy van der Duyn Donkeren houtsnede 2010 thumb Willy van der Duyn Overkant houtsnede 2010

thumb Willy van der Duyn Schuw houtsnede 2009 thumb Willy van der Duyn Strofe houtsnede 2008 thumb Willy van der Duyn Tumult houtsnede 2009 thumb Willy van der Duyn Tussen zwart en wit houtsnede 2007