Achtergrond

Artoteek en Gorcums Museum deden mee aan Museumweekend!

 

logo museumweekend

Op zaterdag 5 en zondag 6 april was de 33ste editie van het Museumweekend. Ook de Artoteek en het Gorcums Museum deden mee!

De toegang was het hele weekend gratis. En zowel zaterdag als zondag was het erg druk.

 

We hadden het volgende te bieden.

  • Speciaal voor abonnees: nieuwe abonnees kregen op 5 april het abonnement gratis. Bestaande abonnees konden twee kunstwerken lenen voor de prijs van één!
  • De Artoteek toonde de nieuwe aanwinsten die direct geleend konden worden.
  • Gratis toegang tot museumexpositie 'Te mooi om weg te gooien!'. Fascinerende tentoonstelling over hergebruik in de kunst met werk van meer dan 40 hedendaagse kunstenaars.
  • Op zondag 6 april vanaf 14.00 uur: lezingen door de exposanten Melle Smets en Gerard van Klei. Smets vertelde het wonderbaarlijke verhaal over het bouwen van de eerste Afrikaanse auto, de Turtle 1. Aansluitend gaf Gerard van Klei uitleg over zijn manier van werken.
  • Expositie 'De martelaren van Gorcum'. Diverse historische en kunstvoorwerpen tonen niet alleen de geschiedenis van de Martelaren, maar ook hun verering in binnen- en buitenland.
  • Expositie Nellie de Mulder in de Artoteek. Presentatie van kunstwerken waarin gebruikte materialen (kaarsvet, landkaarten, brieven) toegepast zijn.

 

                         NIEUW IN DE KUNSTUITLEEN!

  thumb Rob Kars nieuw in de kunstuitleen    thumb Petra Kilwinger - nieuw in de kunstuitleen   thumb Vera Galis nieuw in de kunstuitleen   thumb Henk Ganzeboom nieuw in de kunstuitleen 1

  thumb Petra Kilwinger nieuw in de kunstuitleen    thumb Willy van der Duyn nieuw in de kunstuitleen   thumb Peter Breedevoort nieuw in de kunstuitleen   thumb Henk Ganzeboom nieuw in de kunstuitleen 2