Achtergrond

Treasures of Nature

WLF76kopieAls voorproefje op de samenwerking binnen het Huis van Inspiratie was er tot 27 april op de eerste etage van het Gorcums Museum en in de Artoteek een tentoonstelling ingericht met werk van natuurfotograaf Marco de Paauw. De Paauw is professioneel fotograaf en vooral bekend van zijn foto's en excursies die hij maakt door de Hollandse Biesbosch. In de tentoonstelling waren naast de Nederlandse aalscholver, fazant en blauwe reiger ook afbeeldingen te zien van wolven uit Noorwegen, een kolonie jan-van-genten in Schotland en een ratelslang uit Texas.

Publiekskeuze

Het bezoekende publiek was uitgenodigd om middels stickertjes aan te geven welk werk favoriet is. De twee meest verkozen foto's zijn inmiddels opgenomen in de collectie van de kunstuitleen.

Treasures of Nature was een tentoonstelling van het Huis van Inspiratie met medewerking van het Gorcums Museum, Bibliotheek Aan Zet, Artoteek Gorinchem, Regionaal Archief Gorinchem, Historische vereniging Oud-Gorcum, de Limonadebrigade, VVV Gorinchem.

portret Marco de Paauw nieuw bewerkt-1