Achtergrond

Ro van Doesburg vijf jaar Stadsdichter

Banner_Ro_van_Doesburg

Op zaterdag 17 april 2010 was Ro van Doesburg vijf jaar stadsdichter van Gorinchem. Ter gelegenheid hiervan werd een bijzonder lustrumfeest georganiseerd. Hoogtepunt was de presentatie van de lustrumbundel 'Stadsgedichten 2005-2010' waarin de meest spraakmakende stadsgedichten uit die vijf jaar zijn verzameld.

Eerste exemplaar

Nieuwe abonnees van de Artoteek Gorinchem kregen in de maanden april en mei 2010 deze lustrumbundel cadeau. Dit gold ook voor bestaande klanten die een nieuwe abonnee aanbrachten. Onder grote belangstelling overhandigde wethouder Jack Oostrum tijdens de lustrumviering het eerste exemplaar van de dichtbundel aan Ro van Doesburg. Om dit te vieren was er koffie/thee met feesttaart.

Klein_Ro_van_Doesburg

Wandeling en signeersessie

Daarna maakte het gezelschap onder leiding van Ro een wandeling door de binnenstad. Op een tiental locaties droeg de stadsdichter een toepasselijk stadsgedicht voor. Eindpunt van de wandeling was boekhandel De Mandarijn in Gorinchem waar Ro een signeersessie gaf en een persoonlijke boodschap in de dichtbundels schreef.