Achtergrond

Publiekskeuze met Wouter Stips

Banner_Wouter_Stips

Onder de titel 'De Publiekskeuze' organiseert Artoteek Gorinchem regelmatig exposities waarbij het publiek met stickers kan stemmen op de tentoongestelde werken. Na afloop koopt de Artoteek de werken die de meeste publieksstemmen hebben gekregen. In maart 2010 stond werk centraal van Wouter Stips.

Geen onbekende

De Hilversumse kunstenaar Wouter Stips is geen onbekende voor het publiek van Artoteek Gorinchem. Al jaren is zijn kleurrijke en expressionistische werk bijna altijd uitgeleend. Een goede reden om nu eens een expositie aan deze kunstenaar te wijden, met vrolijke schilderijen en zeefdrukken waarop de kat centraal stond.

Klein_Wouter_Stips

Alles moet kunnen

In zijn vaak illustratief ogende werk is goed te zien dat Stips een grafische opleiding heeft gehad. Hij volgde deze studie aan de Academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam. In 1995 besloot hij het roer om te gooien en zich volledig te richten op het vrije tekenen en schilderen. 'Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen; landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat gebeurt in de geest van een kind'.

Nieuwe aanwinsten

Wouter Stips schilderijen 'Dag Engel' en 'She flew into' kregen verreweg de meeste stemmen van het Artoteekpubliek. Deze werken zijn inmiddels aangekocht en beschikbaar voor de uitleen. Naast De Publiekskeuze stelde de Artoteek de nieuwe aanwinsten tentoon, zoals fotowerk van de Gorcumse kunstenaar Richard Korteland, grafiek van Therry Thompson en Ton Schulten en olieverfschilderijen van Theo Onnes en Hendrik van Veenendaal.