Achtergrond

RoadMovie tijdens opening Film Front Festival

Banner_Filmfrontfestival_2010

Iedereen heeft toch wel eens gedroomd van een rol in een speelfilm? Of op zijn minst zou je toch wel een keer aanwezig willen zijn op de filmset van een boekverfilming? Donderdag 13 mei 2010 kon dat tijdens de drukbezochte openingsceremonie van het Film Front Festival in Artoteek Gorinchem.

-> Bekijk de video

Publiek als crew

De kersverse regisseurs Jack van Mildert en Ro van Doesburg gaven 13 mei het startsein voor hun nieuwe productie RoadMovie. Voor dit grootschalige project werden onder grote hilariteit de bezoekers van de opening ingezet als crewleden: figuranten, assistent filmers, kabeldragers, belichting- en geluidtechnici, acteurs, muzikanten, verkeersregelaars en cateraars.

Klein_road_movie

Berenjacht

Na het openingswoord door de voorzitter van het Film Front Festival ging het gezelschap naar buiten waar de film tijdens een wandeling van het Gorcums Museum naar het Tolhuis werd opgenomen. De crew, dat wil zeggen het publiek mocht zelf het boek kiezen dat verfilmd zou worden. Die keuze werd 'Wij gaan op berenjacht'. Tijdens de ongeveer een half uur durende verfilming was veel te zien en te horen. Een beer liet zich echter niet zien.

Meer informatie?

Meer informatie over het vierdaagse festivalprogramma kunt u lezen op www.filmfrontfestival.nl. Wil u meer weten over RoadMovie: bel Jack van Mildert (0183-565024) of Ro van Doesburg (06-22503662). De productie RoadMovie is een project van Artoteek Gorinchem en is gefinancierd door het Leenrecht Kunstfonds.